Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

«Ενημέρωση μελών από την νομική σύμβουλο της ΕΠΠΥΕ Δήμητρα Α. Ντούμπα»




Λάρισα 6 Μαρτίου 2018



Θέμα: «Ενημέρωση μελών από την νομική σύμβουλο της ΕΠΠΥΕ Δήμητρα Α. Ντούμπα »





ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σύμφωνα με τη Γραμματεία του Ε’ Τμήματος του Διοικητικού Ακυρωτικού Εφετείου Αθηνών, η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση της ένταξης τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, που είχε οριστεί να συζητηθεί στις 9.3.2018, αναβάλλεται οίκοθεν, λόγω της επικείμενης μονιμοποίησης των Π.Π.Υ. τον Απρίλιο του έτους 2018, λαμβανομένου υπόψη ότι η σχετική ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, σε βάρος του οποίου στρέφεται η αίτηση ακύρωσης, εκκρεμεί δε εντός των προσεχών ημερών η υπογραφή της από τα συναρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.
Η προτεινόμενη από το Δικαστήριο ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ακύρωσης, σύμφωνα με την αρμόδια Γραμματεία του Δικαστηρίου είναι η 12/10/2018, γιατί κατά την εκτίμηση του Δικαστηρίου, ο χρόνος αυτός κρίνεται αναγκαίος για τη Διοίκηση προκειμένου να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ένταξης των Π.Π.Υ. στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, όπως είναι η αναδρομική ένταξη, η έκδοση Π.Δ/τος για τις οργανικές θέσεις κλπ).  
Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.  


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΘΕΜΑ :  Επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας
-------------------------------
   
Ενημερώνω τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που μου ανέθεσαν την δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας για το χρονικό διάστημα από 1.5.2012 έως και 30.4.2014, ότι οι αγωγές που κατατέθηκαν τον Απρίλιο του 2014 προσδιορίσθηκαν να συζητηθούν στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη δικάσιμο της 11ης Οκτωβρίου 2018.
Για το θέμα αυτό θα επανέλθω σύντομα με νεότερη ανακοίνωσή μου ως προς το θέμα της καταβολής του υπολοίπου ποσού των 50 Ευρώ  για έκαστο των προσφευγόντων ΠΠΥ για την κάλυψη των εξόδων του αγωγόσημου και της συζήτησης της αγωγής. 



    Με εκτίμηση,
Δήμητρα Α. Ντούμπα
Νομική σύμβουλος της ΕΠΠΥΕ

Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω