Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ"



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 588


Λάρισα,  28  Μαρτίου    2017   


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ





Συνάδελφοι, επειδή πολλά γράφονται και λέγονται και στα τηλέφωνα αλλά και στο διαδίκτυο σε ότι αφορά την εφαρμογή του 24ωρου για τους 2093 Πενταετείς Πυροσβέστες , σας ενημερώνουμε για το ποια είναι η διαδικασία .
Μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στην Βουλή περιμέναμε την έκδοση του σχετικού Φ.Ε.Κ. 23-2-2017. Μετά την έκδοση του σχετικού Φ.Ε.Κ. ετοιμάστηκε από το Α.Π.Σ. η οικονομική μελέτη αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του ωραρίου για τους 2093 Π.Π.Υ. και στάλθηκε προς έγκριση προς το λογιστήριο του Κράτους . Την Δευτέρα στις 13-3-2017 υπόγραψε ο κ. Χουλιαράκης και το σχετικό έγγραφο πήγε στο Α.Π.Σ. στις 16-3-2017 . Στο Α.Π.Σ., αφού πήραν το ο.κ. ετοίμασαν την Υπουργική ,η οποία πήρε ήδη υπογραφή από τον Αρχηγό και αυτή την ώρα είναι στο Γ.Δ.Ο.Ε.Σ. . ΄Οταν πάρει το ο.κ. και από εκεί θα πάει στον Γ. Γραμματέα και μετά στον Υπουργό για να πάρει και από εκεί υπογραφή. Έπειτα να πάρει υπογραφή από την Γ. Γραμματεία της Κυβέρνησης και να εκδοθεί το σχετικό Φ.Ε.Κ.
Μετά από όλη αυτή την διαδικασία, τότε και μόνο τότε θα είναι όλα έτοιμα για να δουλέψουν οι 2.093 Π.Π.Υ. σε 24ωρη βάση στις Υπηρεσίες τους .
Συνάδελφοι, καταλαβαίνουμε την αγανάκτησή σας, αλλά όπως βλέπετε υπάρχει μια διαδικασία δαιδαλώδης, η οποία ονομάζεται ελληνική γραφειοκρατία την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε.
Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι το θέμα το έχουμε μεν από κοντά αλλά η γραφειοκρατία σπάει κόκκαλα.
Με όλα τα παραπάνω ενδέχεται να πάει πίσω και η διαδικασία των Αεροδρομίων ,μιας και εμείς τουλάχιστον, θεωρούμε πως δεν θα είναι όλα αυτά έτοιμα την 1η
 Απριλίου.
Την Πέμπτη 30-3-2017 και ώρα 9 π.μ. στο Α.Π.Σ., θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Μεταθέσεων, με θέμα τις αιτήσεις μεταθέσεων από τον Νοέμβριο 2016 έως και τον Μάρτιο 2017 και αν και εφόσον μέχρι την Πέμπτη έχει βγει το Φ.Ε.Κ. για ίδρυση κλιμακίων Εθνικών Οδών, τότε και μόνο τότε θα συζητηθούν και οι μεταθέσεις για τα Κ.Ε.Ο.

Συνάδελφοι ,όπως καταλαβαίνετε τίποτα δεν είναι εύκολο και όλα τα πράγματα δεν τρέχουν με τους ρυθμούς που θα επιθυμούσαμε, αλλά είμαστε εδώ όλοι μαζί σε έναν αγώνα που μας απαγορεύεται να χάσουμε !!


Σύντομα θα υπάρχει και νέα ενημέρωση.-