Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Επιστολή της ΕΠΠΥΕ προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 360

Λάρισα,  6  Αυγούστου  2015  


ΠΡΟΣ     ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ


ΘΕΜΑ : << Ερώτηση προς κ. Πανούση 5-8-2015 >>


Κυρία Καφαντάρη στις 5 Αυγούστου καταθέσατε στην Βουλή των Ελλήνων ερώτηση προς τον κ. Πανούση με θέμα << Εισαγωγή Πυροσβεστών με πανελλήνιες εξετάσεις και Πυροσβεστική Ακαδημία >> η οποία ως προς το πρώτο σκέλος της μας βρίσκει σύμφωνους.
Στο δεύτερο σκέλος της όμως αναφέρεστε σε δημιουργία διακομματικών επιτροπών για την ομογενοποίηση καθώς και για το εάν οι Πενταετείς Πυροσβέστες θα χρειαστεί να ξαναπεράσουν από Πυροσβεστική Ακαδημία για να ενταχτούν στο μόνιμο Προσωπικό .
Σας ζητούμε όπως αποσύρετε το δεύτερο σκέλος της ερώτηση σας γιατί ως γνώστης των χρόνιων προβλημάτων των Πενταετών Πυροσβεστών και των νόμων που τους διέπουν το συγκεκριμένο σκέλος μόνο σύγχυση μπορεί να προσφέρει στις τάξεις των Π.Π.Υ και τροφή για δυσμενή  σχόλια από  κάποιους .
Ως προς την εκπαίδευση των Π.Π.Υ. ο νόμος 3938/2011 άρθρο 15 είναι σαφέστατος . Οι Π.Π.Υ. έχουν εκπαιδευτεί  ως Πυροσβέστες και φέρουν και τον βαθμό του Πυροσβέστη . Μετά την ένταξη τους στο μόνιμο προσωπικό δεν χρειάζονται και νέα εκπαίδευση για το λόγο ότι την έχουν περάσει με επιτυχία γι΄ αυτό και ο νόμος 3938/2011 άρθρο 15 δεν προβλέπει κάτι τέτοιο .
Όσον αφορά τη σύσταση επιτροπών αυτό το έργο το βλέπουμε 20 χρόνια τώρα και δεν νομίζουμε ότι με τις επιτροπές θα λυθούν τα προβλήματα των Π.Π.Υ. Έχουμε ματώσει από επιτροπές. Πολιτική βούληση χρειάζεται και όχι επιτροπές.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως το τμήμα σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος συντονιστής για την πυροσβεστική Αναστάσιος Μανιάτης με ανακοίνωση του στο link που σας επισυνάπτουμε http://www.enstoloi.gr/2015/05/blog-post_77.html διευκρινίζει με σαφήνεια την εκπαίδευση των Π.Π.Υ.
Τέλος σας επισημαίνουμε πως ο σημερινός Υπουργός έχει εντάξει  την ομογενοποίηση των 4.000  Πενταετών στο μεσοπρόθεσμο 2016 – 2019 με ημερομηνία 22 Απριλίου 2015 το οποίο σαν Κυβερνητικός Βουλευτής οφείλατε να έχετε ενημερωθεί και να μας πείτε εάν συμφωνείτε ή όχι. Εμείς για τον πολιτικό χρόνο φοβούμαστε εάν αυτός υπάρχει.

Από μέρους μας ως εκπρόσωποι των 4.000 Π.Π.Υ. Πανελλαδικά γνωρίζοντας ότι είστε γνώστης και των νόμων που διέπουν τους Π.Π.Υ. αλλά και σύμμαχος μας σε όλα τα προβλήματα μας σας ζητούμε να πάρετε πίσω το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σχόλιο του διαχειριστή: Οφείλουμε ως συνδικαλιστές των ΠΠΥ να είμαστε γνωστές των νόμων που διέπουν τον θεσμό των ΠΠΥ και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη όπως έγινε με τις άδειες... έτσι και τώρα με τις σχολές... Αυτό φανερώνει εσκεμμένη πρόθεση για παρά πληροφόρηση και αποπροσανατολισμό για την ομογενοποίηση των ΠΠΥ.