Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

"Ενημέρωση πενταετών από την ΕΠΠΥΕ Περί Συσκέψεως"

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 276

Λάρισα, 22 Δεκεμβρίου 2014


Προς : 1. Πενταετείς Πυροσβέστες

Κοιν : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια
2 . Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Τσόκα
   

Θέμα : « Περί Συσκέψεως »



Συνάδελφοι στις 20-12-2014 πραγματοποιήθηκε η περιβόητη συνάντηση που εμείς τουλάχιστον περιμέναμε  αρκετό  καιρό  μήπως και δώσει κάποιες  λύσεις τουλάχιστον στα παρόντα προβλήματα μας .
Από τα μηνύματα που είχαμε πάρει από αρκετά νωρίτερα είχαμε μια μικρή ιδέα για το τι θα επακολουθήσει αλλά η θέση μας είναι πάγια στο να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως εκτός από εμάς συμμετείχαν το Σωματείο εξ ιδιωτών , τρία Σωματεία της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. , το Σωματείο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης , το Σωματείο Κεντρικής Μακεδονίας , και το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος καθώς επίσης και ( 8 ) οκτώ επιλαχόντες Π.Π.Υ. καθώς και Συμβασιούχοι συνάδελφοι.
Από μέρους του Υπουργείου υπήρχε μόνο ο κ. Τσίγκας Κωνσταντίνος ( Πυραγός ) ο οποίος όταν τον ρωτήσαμε την ιδιότητα της παρουσίας του μας απάντηση πως παραβρίσκεται ως στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος .
Από μέρους του Α.Π.Σ. παραβρέθηκαν ο Αξιότιμος Αρχηγός κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου καθώς και ο Επιτελάρχης κ. Στέφανος Σπανέας  μαζί με τον Διευθυντή Προσωπικού κ. Φίλιππο Παντελεάκο.
Στα αξιοσημείωτα είναι πως στα δέκα (10) χρόνια και πλέον που υπάρχουμε στο Συνδικαλιστικό πάνελ του Πυροσβεστικού  Σώματος πρώτη φορά μας καλούσε το Υπουργείο αλλά η πρόσκληση και η είσοδος για να μπούμε στο Υπουργείο δόθηκε από το Αρχηγείο. Εμείς δεν γνωρίζουμε αλλά ίσως η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας ίσως να μην έχει το απαραίτητο προσωπικό και έγινε ίσως διευκόλυνση από το Α.Π.Σ.
Ένα μικρό πρόβλημα αντιμετωπίσαμε με την είσοδο ( για την σύσκεψη ) της Νομικής μας Συμβούλου κ. Ντούμπα Δήμητρας την όποια και ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία της , αλλά ευτυχώς ξεπεράστηκε Θεού θέλοντας.
Περί τις 10:25 και αφού είχαν μαζευτεί όλοι οι προσκεκλημένοι μπήκε στην αίθουσα Παύλου Μπακογιάννη το επιτελείο του Α.Π.Σ. και ο  Αρχηγός μας ανακοίνωση ότι κ. Γενικός λόγο ασθένειας δεν μπορεί να παραβρεθεί αλλά η σύσκεψη θα γίνει υπό την προεδρία του .
Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις των παρευρισκομένων από τις οποίες αρκετές ήταν από λίγο έως πολύ στοχευμένες πήραμε από το Α.Π.Σ. τις ίδιες πάγιες απαντήσεις που δεν γνωρίζουμε εάν και ποιους ικανοποίησαν ή δυσαρέστησαν.
Διαπιστώσαμε από το Α.Π.Σ. μια ιδιαίτερη εμμονή η οποία πραγματικά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αλλά μπορεί να κάνουμε και λάθος  για άμεση τακτοποίηση όσων έχουν τα κριτήρια της παρ. 8 του ν. 3938/2011 και ν.4249/2014 παρ.1 και πέραν όσων κριτηρίων ακουγόντουσαν τουλάχιστο το τελευταίο διάστημα προστέθηκε και αυτό του ύψους που είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε όπως και των μεταθέσεων μετά την μονιμοποίηση.
Για τους άνω των 40 και κάτω του Λυκείου  ανέφεραν πως κανένας δεν θα χάσει την δουλεία του και για απορρόφηση επιλαχόντων πως έχει φύγει ήδη εισήγηση από το Α.Π.Σ. προς το Υπουργείο για απορρόφηση των κενών των 4000 χιλιάδων οργανικών θέσεων δημοσίου δικαίου ( καμία κουβέντα για το 50% μιας και δεν υπάρχουν πλέων και κενά ) των Π.Π.Υ. οι οποίες ανέρχονται σε 230 με περίπου τις 150 από αυτές να ανήκουν στους εξ ιδιωτών.
Εκφράστηκαν αρκετές αντιρρήσεις και από εμάς αλλά και από τους υπόλοιπους φορείς και όταν ζητήθηκε να συμφωνήσουμε επί της αρχής από το Α.Π.Σ. δηλώσαμε την άρνηση μας και κάναμε μια τελευταία υποθετική ερώτηση δηλαδή εάν όλοι σήμερα εδώ συμφωνούσαμε ότι πρέπει να υπάρχει τακτοποίηση της ομηρίας και των 4.000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης τι θα μπορούσε να σημαίνει απουσία της πολίτικης Ηγεσίας.. Απάντηση δεν πήραμε και ευχηθήκαμε σε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και στο επιτελείο του Α.Π.Σ. καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος και αποχωρίσαμε .
Για όσους συναδέλφους επιθυμούν την συνέχεια δεν ήμασταν παρόν για τους εξυπηρετήσουμε .
Για όσους Συνδικαλιστικούς φορείς  δεν ήταν παρόν επειδή δεν ήθελαν αυτοί κακός δεν βοηθάμε με αυτό αν και είναι μια στάση σεβαστή.
Για όσους δεν καλέστηκαν τους έμειναν τα χρήματα της μετακίνησης στο ταμείο τους .
Για όσους μας είπαν πως πρέπει να στρογγυλεύουμε τις ανακοινώσεις μας παραπάνω δεν γίνετε .
Για τους Βουλευτές και Υπουργούς που τάσσονται διπλά μας έμπρακτα θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση στην ώρα της με τα ονόματα τους και την εκλογική ενότητα που εκλέγονται.
Ευχαριστούμε όλους τους Συναδέλφους για την τελευταία μεγάλη κίνηση ενημέρωσης των κομμάτων και των Βουλευτών .
Να είναι όλοι έτοιμοι για ακόμη μια όχληση προς επίλυση των προβλημάτων και εάν δεν υπάρξει λύση να είναι έτοιμοι για κάθοδο οι βόρειοι και για άνοδο οι νότιοι διότι η ΑΘΗΝΑ τις γιορτές είναι υπέροχη!!
Η κάθοδος θα είναι με όλοι την οικογένεια γιατί το πρόβλημα το δικό μας το ζει όλη η οικογένεια τουλάχιστο για 15 χρόνια .
 Η Ένωση μας θα φροντίσει να υπάρχουν Γυμναστές για προπόνηση , Ιατρικό team για πάσης φύσεως εξετάσεις επίσης θα διαθέτει και Προκρούστη για τους πολύ κοντούς και τους πολύ ψηλούς .
 Μετά το πέρας των προηγουμένων θα υπάρχει ειδικός που θα κόβει χρόνια καθώς και δάσκαλος ταχύρρυθμης εκπαίδευσης ώστε να τελειώνουμε με τις γραμματικές γνώσεις που μας λείπουν και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε κατάλληλα με την πυρκαγιά όπου και είναι αυτή όπως και τον εγκλωβισμένο στο ασανσέρ.

ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ !!!!


                                                                   Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         Καστανίδης Γεώργιος                                                         Πυργιώτης Απόστολος
           Τηλ.6948087676                                                                    Τηλ.6973774868

Σχόλιο του διαχειριστή:  Ο στόχος των προτάσεων των γνωστών αγνώστων είναι ο τρόπος απορρόφησης των ιδιωτών (για αυτό τους σιγοντάρουν κρυφά) και όλοι οι άλλοι στον «καιάδα». Λογαριάζεται χωρίς τον ξενοδόχο κύριοι…  δεν σέβεστε τίποτα, δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο…  «οψόμεθα» για την συνεχεία….