Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

"Ερώτηση της ΕΠΠΥΕ προς τον Υπουργό Περί Συσκέψεως"

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 275

Λάρισα,    17    Δεκεμβρίου    2014   
                                                      

Προς : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια
Κοιν : 1 . Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Τσόκα
.




Θέμα : « Περί Συσκέψεως ».

Αξιότιμε Υπουργέ  σύμφωνα  με την τελευταία μας συνάντηση, μας είχατε ενημερώσει πως μετά την αντιπυρική και πριν τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των συνδικαλιστικών φορέων του Σώματος με την παρουσία του Αρχηγείου αλλά και την δική σας, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα του σώματος. 
Στις 11-12-2014 συναντηθήκαμε με τον κ. Δημόπουλο ο οποίος μας είπε πως στην συνάντηση αυτή δεν θα παραβρεθεί η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. καθώς ούτε η Ε.Α.Π.Σ. επειδή το θέμα συζήτησης θα είναι μόνο αυτό των Πενταετών πυροσβεστών και η παρουσία τους δεν είναι απαραίτητη.
Στην συνάντηση αυτή όμως μας είπε, θα υπάρχει και εκπρόσωπος των επιλαχόντων Πενταετών ο οποίος συνδικαλιστικά δεν ανήκει πουθενά μιας και δεν υπάρχει σωματείο επιλαχόντων, δεν μπορεί να εκπροσωπεί κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του… με ποιο κριτήριο θα επιλεγεί λοιπόν από το Α.Π.Σ.;   
Αντί αυτού σας προτείνουμε να καλέσετε και τους 800 επιλαχόντες γιατί δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε οποίον και αν επιλέξει το Α.Π.Σ., που τώρα ξαφνικά τους προέκυψε ενδιαφέρον για τους επιλαχόντες συναδέλφους.  
Η Δική μας Ένωση έχει προτάσεις για τους επιλαχόντες καθώς αυτοί είναι εν δυνάμει Πενταετείς Πυροσβέστες καθώς και η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π που θα είναι παρόν στην σύσκεψη και εκπροσωπεί και αυτή επιλαχόντες Πενταετείς Πυροσβέστες τους οποίους έχει εγγεγραμμένους. Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβός προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν;  Ποιο  θα είναι το όφελος τους; Σε μια σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων με την πολιτική και φυσική Ηγεσία να δίνουν δικαίωμα συμμετοχής σε μη εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων και να αποκρύπτουν και το όνομα αυτού.  
Σύμφωνα με την απάντηση σας στην Βουλή των Ελλήνων αρ. πρωτ. 7017/4/18134/04-12-2014 υπάρχει και η συνδικαλιστική οργάνωση ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ. την οποία και την αναγνωρίζετε αλλά από αυτά που ξέρουμε δεν θα την καλέσετε. Πέρα από αυτό υπάρχει μια φήμη που δεν μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε ότι την συγκεκριμένη οργάνωση την είδατε πρόσφατα και ήταν πλαισιωμένη από Αξιωματικούς του Σώματος. Αν αυτό δεν αληθεύει παρακαλούμε να μας διαψεύσετε και να καλέσετε και  αυτήν, καθώς επίσης  την Ε.ΑΠ.Σ. όπως και την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ για να μην υπάρχουν σκιές από κανέναν εργαζόμενο στο Σώμα.
Επειδή στο Α.Π.Σ. υπάρχουν και στελέχη που πέρα από την ιδιότητα που έχουν στο Α.Π.Σ. έχουν και την ιδιότητα του συνδικαλιστή, παρακαλούμε αυτοί να παραβρεθούν στην σύσκεψη με τις Ενώσεις τους ή τα Σωματεία τους και όχι ως στελέχη του Α.Π.Σ.
Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν στην συζήτηση θα υπάρχει νομικός σύμβουλος από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε  να έχουμε και εμείς τον δικό μας.
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα ώστε να καταλάβουμε και εμείς τι ακριβός συμβαίνει.   


                                                                  Για το Δ.Σ.


                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 Καστανίδης   Γεώργιος                                        Πυργιώτης  Απόστολος

                   Τηλ.6948087676                                                      Τηλ.6973774868

Σχόλιο του διαχειριστή: “Πού πας ρε Καραμήτρο;”