Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

"Έγγραφο της Π.Ο.Π.Υ.&.ΣΥ.Π που δυσφημεί τον κλάδο μας"




ΑΡ.ΠΡΩΤ. 253

Λάρισα, 13 Νοεμβρίου 2014

Προς : Π.Ο.Π.Υ.&.ΣΥ.Π. 


Κοιν. : Πενταετείς Πυροσβέστες 






Θέμα : Έγγραφο της Π.Ο.Π.Υ.&.ΣΥ.Π που δυσφημεί τον κλάδο μας.


Συνάδελφοι της Π.Ο.Π.Υ.&.ΣΥ.Π. δεν μπορείτε να κρατηθείτε με τίποτα και με το έγγραφο σας αρ.πρωτ. 465/21-10-2014 δεν μπορέσατε για μια ακόμα φορά αποφύγετε την πανελλαδική σας γελοιοποίηση. Βέβαια μαζί με εσάς γελοιοποιείται και όλο τον κλάδο των Πενταετών Πυροσβεστών και αυτό πραγματικά είναι κρίμα.
Δεν βλέπετε πως ο κλάδος μας δεν αντέχει άλλη γκρίνια και διάσπαση αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι ομόνοια και δουλεία για να μην χαθούν τουλάχιστο τα κεκτημένα. Μην εξάγετε τα δικά σας προβλήματα δεν βοηθάτε κανέναν , τα τρία  καρπούζια που επιλέξατε να βάλετε σε μια μασχάλη διαπιστώσατε ότι δεν χωρούν.
Λέτε ότι εκπροσωπείτε 32 Σωματεία , πάρα πολύ ωραία . Αφού τα Σωματεία αυτά τα εκπροσωπείτε εσείς τι να πάνε να κάνουν στο Υπουργείο ή στο Αρχηγείο. Πέρα από αυτό σύμφωνα πάντα με το Α.Π.Σ. σε αυτό είναι δηλωμένα μόνο    6   Σωματεία και όχι 32  και τα μέλη σας συνολικά ξεπερνούν μετά βίας τα 400 συνολικά.
Όταν ψηφίζονταν ο νόμος 4249/2014 την άνοιξη του 2014 πέσατε με τα μούτρα να πάρετε την εκπροσώπηση μέσου της Γ.Σ.Ε.Ε ενώ θα μπορούσατε την ίδια πίεση να την χρησιμοποιούσατε για ειδικό μισθολόγιο , για αύξηση του ορίου ηλικίας και τόσα άλλα που θα μπορούσαν να περάσουν και σήμερα να είμαστε σε καλύτερη θέση.
Την εκπροσώπηση της Γ.Σ.Ε.Ε. την κερδίσατε γιατί βάση του καταστατικού σας μπορείτε να εγγράφεται εποχικούς Πυροσβέστες ιδιωτικού Δικαίου και διάφορες ομάδες που έχουν ενασχόληση με την Πυροσβεστική ή την πολιτική προστασία και όχι επειδή είστε Πενταετείς Πυροσβέστες Δημοσίου Δικαίου . Αλλά μιας και συμμετέχετε στο επιτελικό Συμβούλιο γιατί δεν ανακοινώνετε στα μέλη σας την πρόταση που συζητήθηκε και στάλθηκε στον Υπουργό.
Όσων αφορά περί αποκλειστικής αντιπροσώπευσης των Πενταετών αυτό ας το αφήσετε ,το καταστατικό σας είναι φτιαγμένο να εγγράφει ακόμα και « παπάδες ».
Συνάδελφοι εκπροσωπείτε μόνο τα μέλη σας και κανέναν άλλο όπως και όλα τα Σωματεία.
Εμείς δεν παζαρέψαμε με κανέναν να βάλουμε πλάτη στην αντιπυρική περίοδο αυτό είναι η δουλεία μας , εσείς τι ακριβός παζαρέψατε ; ( για άλλη μια φορά !!! )
Διαμαρτύρεστε στον Υπουργό γιατί εμείς κάνουμε συναντήσεις και ενημερώσεις για τα προβλήματα του κλάδου , σε Υπουργούς , σε βουλευτές , σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Αρχηγείου ;  Και τι άλλο πρέπει να κάνουμε ; Γι’ αυτό εκλεχτήκαμε , αυτό ζητούν τα μέλη μας.
Αλήθεια εσάς τι σας ζητούν;
Τέλος τι σας πειράζει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι όλοι οι Συνδικαλιστικοί φορείς του προσωπικού του Σώματος . Έχετε κάτι να κρύψετε που δεν πρέπει να μάθουν οι άλλοι ; Εμείς σαν Ένωση ότι λέμε τόσο καιρό στα μέλη μας το ίδιο θα πούμε και εκεί δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι.
Και μια παρατήρηση μέσα στο κείμενο σας στην τελευταία παράγραφο αναφέρετε «Έχουν δίκιο οι Συνάδελφοι μου των 700 ευρώ …..» . Δηλαδή ο συντάκτης του κειμένου πόσα ευρώ παίρνει ;
Σας καλούμε για μια ακόμη φορά αυτή την ενέργεια που έχετε να την χρησιμοποιήσετε εποικοδομητικά , να καταθέστε προτάσεις τεκμηριωμένες για το καλό των μελών σας, όπως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς,  όσων άφορα το κομμάτι των Πενταετών αλλά και γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας του Σώματος σας θυμίζουμε πως το τηλέφωνο μας είναι πάντα ανοιχτό σε ότι άφορα την επίλυση των προβλημάτων των Πενταετών, αλλά και όλων των υπολοίπων που αντιπροσωπεύεται εσείς αποκλειστικά και όχι εμείς .-

                                                    Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς
για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868