Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση της ΕΠΠΥΕ προς το Υπουργό για την "Καταστρατήγηση του Ν.3938/2011 άρθρο 15 & 4249 άρθρο 98"

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 251

Λάρισα, 7 Νοεμβρίου 2014

Προς : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια
Κοιν. : 1 . Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Τσόκα
2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αξιότιμο κ. Παπαγεωργίου
3. Πενταετεις Πυροσβέστες


Θέμα :        Καταστρατήγηση του Ν.3938/2011 άρθρο 15 & 4249 άρθρο 98.

Αξιότιμε Υπουργέ στις 31-10-2014 συνεδρίασε στο Α.Π.Σ. το συμβούλιο μεταθέσεων για να εξετάσει αιτήσεις για μετάθεση και απόσπαση συναδέλφων όλων των κατηγοριών.
Σε αυτό έγιναν αποσπάσεις και μεταθέσεις Αξιωματικών και μόνιμων Πυροσβεστών αλλά για τους Πενταετείς Πυροσβέστες έγιναν μόνο μεταθέσεις που αφορούν τα άρθρα.
Για τις κανονικές μεταθέσεις έκτος άρθρων μας έχουν δόση την απάντηση από το Α.Π.Σ ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν επειδή οι Πενταετείς Πυροσβέστες παρόλο που έχουν οργανικές θέσεις  δεν έχουν δηλώσει τόπο συμφερόντων καθώς επίσης ότι δεν έχει γίνει κατανομή των οργανικών τους θέσεων στις Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα . Σε αυτό βέβαια δεν ευθύνονται οι Πενταετείς Πυροσβέστες καθώς εμείς ούτε διαταγές μπορούμε να βγάλουμε αλλά και ούτε να νομοθετήσουμε. Όσον άφορα το δικαίωμα της απόσπασης οι Πενταετείς Πυροσβέστες περίμεναν σχεδόν 2 ½  χρόνια για να ψηφιστεί ο νόμος 4249/2014 άρθρο 98 ώστε να έχουν δικαίωμα απόσπασης . Από την ψήφιση του ν.4249/2014 αρ.98 έχουν περάσει έξι τουλάχιστο μήνες και περιμέναμε και εμείς έστω με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου ότι θα ξεκινούσαν και οι δίκες μας αποσπάσεις ώστε κάποιοι λίγοι Συνάδελφοι που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους να μπορέσουν  έστω και για δυο μήνες να αποσπαστούν κατά το δυνατό ποιο κοντά στις οικογένειες τους . Μάταια περιμέναμε  για μια ακόμα φόρα ο νόμος δεν εφαρμόζετε για εμάς όταν πρέπει αλλά μόνο όταν συμφέρει.
Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και υπάρχει ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις με τις  άδειες  που δικαιούμαστε ,  με την εναρμόνιση των  καθηκόντων  που περιμένουμε έξι μήνες για ένα προεδρικό διάταγμα , με την απορρόφηση του 50% των επιλαχόντων , με την ανανέωση της πενταετίας και τις προϋποθέσεις ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό , με τις περιπτώσεις ελαφράς υπηρεσίας ή υπηρεσίας γραφείου κάποιων λίγων συναδέλφων , με τους συναδέλφους που έβγαλαν το λύκειο μετά την προκήρυξη των Πενταετών 2011 κ.α.
Όπως καταλαβαίνετε τα περισσότερα προβλήματα των Πενταετών δεν θα υπήρχαν εάν γινόταν ορθή ανάγνωση και εφαρμογή του νόμου 3938/2011 αρ.15 και του ν.4249/2014 αρ.98 .
Ο ν.3938/2011 άρθρο 15 είναι ένας ισχυρός νόμος ψηφισμένος από 280 βουλευτές  και 20  που δήλωσαν παρόν με την αιτιολογία ότι τον ήθελαν ακόμα ποιο προωθημένο.
Επίσης σας επισημαίνουμε πως αυτός ο νόμος είναι ακριβός ίδιος με τον νόμο των Συνοριακών Φυλάκων  και διαφοροποιείται μόνο ως προς την κατηγορία των Πενταετών που προέρχονται από την κατηγορία των εποχικών για τον λόγο ότι έγινε προς αποκατάσταση της αδικίας που υπήρχε σε βάρος τους τουλάχιστο επί δεκαπενταετίας γι αυτό και ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής παρόλο την οικονομική κρίση που υπήρχε και το 2011.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ σας καλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος γιατί και η περίπτωση των Συνοριακών Φυλάκων  στο Υπουργείο σας είναι , καθώς επίσης  και η περίπτωση των Πενταετών Πυροσβεστών.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεση σας και εμείς ως Ένωση Πενταετών όπως και η νομική μας σύμβουλος για περισσότερες διευκρινήσεις και την ορθή εφαρμογή ενός νόμου που δεν χωρά αμφισβητήσεις .
Είμαστε εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα τουλάχιστο επί δεκαετίας και τόσα χρόνια παραμένουμε σε εργασιακή ομηρία και απαιτούμε την ίση μεταχείριση , την τήρηση των νόμων και την άρση των ανισοτήτων που κάποιοι επιμένουν να συντηρούν εδώ και χρόνια .-

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868