Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μακεδονία: Σβήνει η μία, ανάβει η άλλη - Νέα πυρκαγιά στη Χαλκιδική!


Την ώρα που οι πυροσβέστες έθεταν υπό έλεγχο τη φωτιά έξω από τη Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκαν για μία ακόμη που ξέσπασε στην Κασσανδρεία...

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Κασσανδρεία (Βάλτα), στη Χαλκιδική, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, συμμετέχουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, η φωτιά εκδηλώθηκε στο ΧΥΤΑ της περιοχής.
Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στους 'Ανω Νέους Επιβάτες, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: NEWSIT

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Σύγκρουση βυτιοφόρου με φορτηγό στην εθνική οδό. Τρόμος για το επικίνδυνο φορτίο


Κλειστή παραμένει έως αυτή την ώρα  η Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, στο 140ο χλμ. στο ύψος της Τραγάνας, εξαιτίας σύγκρουσης που σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ ενός βυτιοφόρου και ενός φορτηγού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός, καθώς το βυτιοφόρο μετέφερε εύφλεκτο υγρό.
Εντός λίγης ώρας αναμένεται να φτάσει στο σημείο του ατυχήματος ένα δεύτερο βυτιοφόρο, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του υγρού.
Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, ενώ δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός.


ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT, LAMIASTAR








Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μεγάλη κινητοποίηση χθες της Π.Υ. Λαμίας


Η Υπηρεσία ενημερώθηκε   για καπνό στο κέντρο του εθνικού δρυμού Οίτης. Στο συμβάν έσπευσαν οι δυνάμεις από το Π.Κ. Αργυροχωριου της Π.Υ. Λαμίας, μια ομάδα πεζοπόρου της 7Ης ΕΜΑΚ  καθώς και τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ευαίσθητους πνεύμονες πρασίνου στην Φθιώτιδα. Την επιχείρηση συντόνιζε από το πρώτο λεπτό ο ίδιος ο Διοικητής του  Νομού Νικόλαος Ντίτσας. Τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί  κάποιος μαγείρευε.

ΠΗΓΗ: lamiastar 

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η διαδικασία των εκτός έδρας Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών. (δ/γη)



Η παραπάνω διαδικασία είναι όπως αυτή που ακολουθείτε για το μόνιμο προσωπικό.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις οποίες σας παρέθεσα και σε προηγούμενη ανάρτηση, αυτά ανέρχονται στα 13 για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες για τους 4.5 μήνες εργασίας και στα 32 για τους Πενταετείς Πυροσβέστες μέχρι τέλος του έτους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://spyth.blogspot.gr/


Σ.Δ. Η παραπάνω διαταγή θα μπει σε ισχυει  όταν βγει το ΦΕΚ με τον ακριβή αριθμό των εκτός έδρας. 

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το κράνος των πυροσβεστών του μέλλοντος - C-Thru Smoke Diving Helmet


Μία καινοτομία που φιλοδοξεί να αλλάξει δραστικά το «πρόσωπο» ενός από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του κόσμου έρχεται από τη Σουηδία: πρόκειται για το C-Thru Smoke Diving Helmet, το οποίο, εάν τελικά βρει το δρόμο του στα πεδία επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, αναμένεται να σώσει πολλές ζωές, καθώς θα διευκολύνει κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών που εισέρχονται σε φλεγόμενους χώρους προσπαθώντας να διασώσουν εγκλωβισμένους.
Ο σχεδιαστής του, Ομέρ Χατσιομέρογλου, είναι απόφοιτος του Umea Institute of Design, και βοηθήθηκε στο έργο του από την πυροσβεστική της περιοχής του. Το φουτουριστικό αυτό κράνος διαθέτει προηγμένη τεχνολογία που επιτρέπει σε αυτόν που το φορά να «χαρτογραφεί» τον περίγυρό του και να εντοπίζει τους εγκλωβισμένους σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι με «συμβατικές» μεθόδους. Έχει ενσωματωμένο σύστημα επικοινωνίας με τους συναδέλφους, ώστε να μην απαιτείται η μεταφορά ξεχωριστής συσκευής, ενώ ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι η τεχνολογία «ακύρωσης θορύβου» την οποία διαθέτει, που επιτρέπει τον «αποκλεισμό» των γύρω θορύβων, προκειμένου ο πυροσβέστης να μπορεί να ακούσει ευκολότερα τις εκκλήσεις για βοήθεια των εγκλωβισμένων.

Η λειτουργία αυτή- αποκαλούμενη «Selective ActiveNoise» εξαφανίζει τον ήχο της αναπνοής του πυροσβέστη και παράλληλα ενισχύει τους ήχους που μπορεί να προκύπτουν από καταστροφή δομικών υλικών ή από τα θύματα, ώστε να μπορεί να βρεθεί ο «στόχος» και να αποφευχθούν τα πολύ επικίνδυνα σημεία.

Στα άλλα «όπλα» του C-Thru Smoke Diving Helmet περιλαμβάνονται ενσωματωμένη οθόνη - ώστε ο πυροσβέστης να έχει μία καλύτερη και πιο συνολική εικόνα της κατάστασης, λαμβάνοντας ενδεχομένως οδηγίες όπως προτεινόμενη πορεία ή πιθανές θέσεις των θυμάτων από το κέντρο επιχειρήσεων - θερμική κάμερα, δυνατότητες cloud computing και επισήμανση/ «κλείδωμα» του «στόχου».




To C-Thru Smoke Diving Helmet διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη, ώστε ο πυροσβέστης να έχει μία καλύτερη και πιο συνολική εικόνα της κατάστασης.
Ακόμα και αν φαίνεται παράξενη η παρουσία μίας θερμικής κάμερας σε έναν χώρο που μαίνεται πυρκαγιά, ο σκοπός της δεν είναι να βοηθήσει άμεσα τον ίδιο τον διασώστη, αλλά να «χαρτογραφήσει» τον χώρο, στέλνοντας πίσω στον επικεφαλής του τα δεδομένα, τα οποία αναλύονται και στη συνέχεια στέλνονται πίσω στον διασώστη με τη μορφή τρισδιάστατου μοντέλου, στο οποίο έχουν επισημανθεί πιθανά σημεία ενδιαφέροντος και αντικειμενικοί σκοποί.



Βεβαίως, πέρα από τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, ένα κράνος πρέπει πάνω από όλα να είναι. κράνος, οπότε το C - Thru Smoke Diving διαθέτει πολλαπλά στρώματα προστασίας κατά θερμότητας και κρούσης, ώστε να προστατεύει επαρκώς τον πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης.
Πηγές - Βιβλιογραφία:
www.naftemporiki.gr
http://www.tuvie.com
http://mashable.com



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ http://www.fire.gr

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο Ευάγγελος Παλιός νέος Διοικητής στην 7η ΕΜΑΚ

Καθήκοντα Διοικητή ανέλαβε από την περασμένη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, ο Επιπυραγός Ευάγγελος Αντ. Παλιός, στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) , με διαταγή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο νέος διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός Ευάγγελος Παλιός δήλωσε:
Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. θέλω να δηλώσω ότι, παρά την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και έχει θίξει σε μεγάλο βαθμό και τους Πυροσβέστες και παρόλες τις ελλείψεις, που έχουμε σε υλικοτεχνικά μέσα, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, για να προασπίσουμε την σωματική ακεραιότητα των πολιτών όσον αφορά τις διασώσεις, καθώς επίσης και τη διαφύλαξη των περιουσιών τους και την προστασία του περιβάλλοντος, σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Θα λιώσουμε!!!

Έρχεται ένα ακόμα καυτό διήμερο με το θερμόμετρο να καρφώνεται τη Δευτέρα, στους 43 βαθμούς! Κουράγιο, μετά ακολουθούν τα...μελτέμια.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Αγ.Στέφανο Δομοκού - Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Λαμία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή στον Αγ. Στέφανο Δομοκού.
Για αρκετές ώρες η επιχείρηση κατάσβεσης πραγματοποιούνταν μόνο με εναέρια μέσα και συγκεκριμένα με 5 αεροσκάφη. Στο σημείο βρίσκονται 11 οχήματα με 35 πυροσβέστες και 2 πεζοπόρα τμήματα με 17 άνδρες και δυο υδροφόρες από τη Λαμία και το Δομοκό. Δύο σκαπτικά μηχανήματα άνοιξαν δρόμο μέσα στο δάσος προκειμένου να διευκολυνθούν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν το πύρινο μέτωπο. Για μια ώρα περίπου διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων, αφού τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή. Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα είχε σταματήσει στο σταθμό του Δομοκού και η αμαξοστοιχία από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στο σταθμό Λιανοκλαδίου. Αυτή την ώρα τα δρομολόγια εκτελούνται και πάλι κανονικά.

Πηγή: lamiastar

 *** 11:45  - Σε εξέλιξη πυρκαγιά αυτήν την ώρα στην Λαμία σπεύδουν δυνάμεις από όλοι την περιοχή σε λίγο τα νεότερα.


***13:45 - Έκαψε 55 στρέμματα, αγροτοδασικής έκτασης...
Σκληρή μάχη κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για αρκετές ώρες, ώστε να καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:45΄ το πρωί στα νταμάρια, κοντά στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.
Η φωτιά έκανε στάχτη 40 στρέμματα δασικής και 15 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ενώ στο σημείο παραμένουν 7 οχήματα με 20 πυροσβέστες για να ελέγξουν πλήρως την πυρκαγιά, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι εναντίον τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση και να δημιουργηθεί νέο μέτωπο από το πουθενά.

Πηγη: lamiareport

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

11 Ιουλίου 2007 Δοξαρό Ρεθύμνου .... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!!




Φόρος τιμής στους 3 Συμβασιούχους Πυροσβέστες που έδωσαν την ζωή τους στο ΚΑΘΗΚΟΝ στις 11 Ιουλίου 2007 στο ΔΟΞΑΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Η διαταγή με τις αποδοχές Ιουνίου των ΠΠΥ – Αναδρομικών Μαΐου – Επίδομα Αδείας 2012


Σ.Δ.: Χωρίς σχόλια … 


Προσωρινή αφαίρεση από το slot του Blog Θεσσαλίας


Προσωρινή αφαίρεση του Blog Θεσσαλίας από το slot  «Συναδελφικά blog & Site»  λόγο εμφάνισης «Ιού»

“Δεν υπάρχει πρόβλημα στο blog Στερεάς  όπως κάποιοι καλοθελητές διαδίδουν… “ 

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πιστώθηκαν τα χρήματα της μισθοδοσίας Ιουνίου στους λογαριασμού μας

Πιστώθηκαν τα χρήματα της μισθοδοσίας Ιουνίου σήμερα το απόγευμα στους λογαριασμού μας.
Το επίδομα αδείας που είναι περίπου στα 78 ευρώ και το αναδρομικό επίδομα των νέων οδηγών που είναι περίπου 80 ευρώ.

Ο διαχειριστής 

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

O Δήμαρχος Πεντέλης μήνυσε την Τουρκία για τους εμπρησμούς του 1995


Τι λέει στο Newsit o Δήμαρχος Πεντέλης για την αγωγή που κατέθεσε κατά της Τουρκίας με την οποία διεκδικεί 50 εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση 20.000 στρεμμάτων δάσους που κάηκαν το 1995.
Η αγωγή κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας κατατέθηκε από τον κύριο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη χθες, 5/7/2012 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
 Ο Δήμαρχος Πεντέλης  διεκδικεί την πλήρη αποκατάσταση των 20.000 στρεμμάτων δάσους, που κάηκαν το 1995 και στηρίζει την ενέργεια του αυτή στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τις οποίες τη δεκαετιά του 1990 Τούρκοι πράκτορες είχαν αναλάβει να κανουν εμπρησμούς στα ελληνικά δάση.
Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Πεντέλης "με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κατέθεσα χθες αγωγή κατά της Τουρκίας για τις καταστροφές που έγιναν στη μεγάλη φωτιά της 21ης Ιουλίου 1995 η οποία κατέκαψε 68.844 στρέμματα δάσους μεταξύ των οποίων 20.000 στρέμματα είναι εντός των ορίων του Δήμου Πεντέλης. Η αγωγή αυτή στηρίχτηκε σε πολλά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου τον Δεκέμβριο του 2011 σύμφωνα με τα οποία ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε οτι οι φωτιές στην Ελλάδα την περίοδο αυτή ήταν αποτέλεσμα δολιοφθορών Τούρκων πρακτόρων οι οποίοι είχαν αποσταλεί στην πατρίδα μας την περίοδο 1995-1997 με χρηματοδότηση του Τουρκικού κράτους.
 Οι αξιώσεις που έχουμε δεν αφορούν αποκατάσταση περιουσιακών στοιχείων σε ιδιώτες αλλά ζητάμε την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με τη φυτευση δέντρων και τη συντήρηση του δάσους στην καμμένη περιοχή η οποία παραμένει μέχρι σήμερα κρανίου τόπος. Το κόστος των διεκδικήσεων μας ανέρχεται σε περιπου 50 εκαττομύρια ευρώ.
Πάντως είναι για εμένα έκπληξη οτι  σε αυτο τον εθνικό αγώνα είμαι ολομόναχος. Μου κάνει φοβερή εντυπωση οτι κεντρική εξουσία παραμένει μακριά και φαίνεται πως είναι σαν να είναι ένα θέμα που τη φοβίζει να το ακουμπήσει. Είναι αδιανοητο ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει μια τόσο σοβαρή δήλωση και να υπάρχει απέναντι του η φωνή μόνο του Δημάρχου Πεντέλης". 


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ερωτήματα της ΠΟΣΠΥΔ προς τον Αρχηγό ΠΣ

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Επανερχόμαστε με νέα ερωτήματα που το Α.Π.Σ. έχει τοποθετήσει στο «θα δούμε» από την αρχή του έτους.
  1. Θα εξετάσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα του Π.Δ. των αδειών των 5ετών πυροσβεστών;
  2. Θα προωθήσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των ωραρίων των 5ετών στο Π.Σ. καθότι είναι Υπηρεσίες που εφαρμόζονται ωράρια 24ωρο σε μόνιμο προσωπικό, 15ωρο σε 5ετείς ή συμβασιούχους και παράλληλα 10ωρα είτε 8ωρα μόνο απόγευμα ή 10.00-17.30, 12.00-19.30 ή ότι άλλο σκαρφιστεί η εκάστοτε διοίκηση; Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε θεσμική πρωτοβουλία, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ.
  3. Θα προωθήσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των 19 συναδέλφων με αιτήσεις αναστολής κ.λ.π.;
  4. Θα προωθήσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των αλλαγμένων «γιώτα»;
  5. Θα προωθήσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των εκτός έδρας που απασχολείτε συναδέλφους χωρίς να έχουν εγκριθεί και χωρίς να έχουν αναδρομική ισχύ!!! Και θα τρέχουμε πάλι με μηνύσεις στους Διοικητές όπως έγινε και σε πρόσφατο δικαστήριο στην Τρίπολη;
  6. Θα προωθήσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των μετατάξεων ή αποσπάσεων, μεταθέσεων των 5ετών;
  7. Θα εξετάσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των τηλεφωνικών παροχών όπως ισχύει και στο μόνιμο προσωπικό;
  8. Θα εξετάσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των ωραρίων όπως και στο μόνιμο προσωπικό σε 24ωρες βάρδιες;
  9. Θα εξετάσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα της ένταξης του ασφαλιστικού φορέα και μισθολογικής εξίσωση όπως στο μόνιμο προσωπικό;
  10. Θα εξετάσετε φέτος ή του χρόνου το θέμα των μέσων ατομικής προστασίας καθότι ήδη 5ετής έχουν πάει σε αστικά συμβάντα και έχουν συμβεί ήδη ατυχήματα χωρίς να έχουν χορηγηθεί το αντίστοιχο κράνη που προβλέπεται για τις αστικές φωτιές; Γιατί δεν δίνετε αυτά που έχετε μέχρι νεοτέρας στις ποιο μάχιμες υπηρεσίες ώστε να γλιτώσουμε τα χειρότερα κ. Αρχηγέ; Μήπως στις αποθήκες κάθονται για να «αυγατίσουν»;
  11. Θα εξετάσετε το θέμα της πρόσληψης των 150 επιλαχόντων αξιότιμε κ. Αρχηγέ, φέτος ή του χρόνου;
  12. Θα εξετάσετε το θέμα της νέας πενταετίας φέτος ή του χρόνου για τους εναπομείναντες περίπου 1.700 συμβασιούχους αξιότιμε κ. Αρχηγέ;
  13. Θα εξετάσετε το θέμα της απορρόφησης εντός τριετίας των επιλαχόντων όπως προβλέπεται στον Ν.3938/2011; Φέτος ή του χρόνου;
  14. Θα διεκδικήσετε, όπως μας διαβεβαιώσατε, φέτος ή του χρόνου τις 15 ημέρες των 1.700 περίπου συναδέλφων ώστε να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας φέτος, αξιότιμε κ. Αρχηγέ;
  15. Τα εκλογικά επιδόματα θα το πάρουμε φέτος ή του χρόνου;
  16. Η επιτροπή επίλυσης προβλημάτων συμβασιούχων θα συνεδριάσει φέτος ή του χρόνου;
  17. Θα προωθήσετε φέτος ή του χρόνου, αξιότιμε κ. Αρχηγέ το θέμα των προϋπηρεσιών των 5ετών;
  18. Ταυτότητες κανονικές θα εκδώσετε φέτος ή του χρόνου αξιότιμε κ. Αρχηγέ;
Τα περισσότερα θέματα, αξιότιμε κ. Αρχηγέ, χρήζουν διάθεσης και δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση, θα τα επιλύσετε; Ή θα το δείτε;


Επιστολή στον Αρχηγό ΠΣ για το θέμα των ταυτοτήτων των ΠΠΥ



Πάνε ήδη 3 μήνες εργασίας των 5ετών πυροσβεστών στο Π.Σ.
Όπως σας έχουμε επισημάνει και κατά το παρελθόν το πρόβλημα με την κωλυσιεργία των υπηρεσιακών ταυτοτήτων καθότι:

  1. Η προσωρινή ταυτότητα που έχετε εκδώσει έχει γίνει ήδη από τη χρήση «κουρελόχαρτο».
  2. Οι περισσότερες υπηρεσίες δεν το αναγνωρίζουν (εφορία, τράπεζες) και δεν επιτρέπεται ακόμα και ταξίδι στο εξωτερικό εντός Ε.Ε. όπως προέκυψε και με συναδέλφους σε συνοδεία για λόγους υγείας συγγενικών προσώπων τους.
  3. Οι κρατικοί φορείς επικαλούνται ότι πέραν των παραπάνω η ισχύς της ταυτότητας και των προσωρινών εγγράφων είναι μέχρι δύο μήνες.
Ευελπιστούμε να προχωρήσετε σε ενέργειες και προς νέα ενημέρωσή σας, σας γνωστοποιούμε ότι οι αλληλογραφίες προς το Α.Π.Σ. που σας έχουμε αποστείλει, ακόμα «αναπαύονται» στα συρτάρια του Α.Π.Σ. όπως διαφαίνεται. Θα κάνετε κάτι γι’ αυτό κ. Αρχηγέ ή μήπως θεωρείτε ότι δεν σας αφορά; «Θα το δούμε»;

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ

Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα σε Φθιώτιδα και Εύβοια.


-          Η αρχή έγινε από νωρίς το μεσημέρι  σε δύσβατη δασική περιοχή στη θέση Κοκκινομηλιά κοντά στην Ιστιαία Εύβοιας. Από την πρώτη στιγμή κλήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. 21 οχήματα, 50 πυροσβέστες και 1 τμήμα πεζοπόρου με 15 άτομα δίνουν μέχρι και αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο διοικητής της Π.Υ. Στερεάς Παναγιώτης Σκόνδρας και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος. Σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφεραν 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο
-          Συνέχεια στην Μαλεσινα σε δασική περιοχή όπου και αυτή η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο
-          Και κλείσαμε για την ώρα με πυρκαγιά σε αποθήκη σπιτιού στο κέντρο του χωριού της Ανθηλης. Επιχείρησε όλοι οι δύναμη της Π.Υ. Λαμίας και των γύρω Κλιμακίων, και αυτή η φωτιά είναι υπό έλεγχο.


Μπράβο σε όλους τους συναδέλφους!!! 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

"ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙ."


ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΔΙΑΚΟΠΏΝ ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΕΊ ΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΉ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ .


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΟΎΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΔΗΓΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΆ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΑΠΌΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΚΟΜΑ , ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑ ΜΠΆΧΑΛΟ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ  ΩΡΑΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΊΓΕΙ ΜΥΤΗ.

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ .

ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΜΗΝ  ΞΥΠΝΉΣΕΤΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ  ΚΟΙΜΟΎΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ.
ΤΙ  ΑΛΛΟ  ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ  ΓΙΝΕΙ   ΓΙΑ  ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ !!!!!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Συμβασιούχοι & Πενταετης Πυροσβεστες Θεσσαλίας

Σ.Δ: Σσσσσσσστ!!!!!! Ησυχία.......................... κοιμούνται!!!!!!


Σ.Δ2: 
- Αν και το επίδομα αδείας έπρεπε να είναι όλο!!! Τελικά κατέληξε να  είναι περίπου στα 78 ευρώ... 
- Το αναδρομικό επίδομα των νέων οδηγών θα είναι περίπου 80 ευρώ...
- Εκλογικό για την ώρα δεν παίζει ακόμη... 
- Προϋπηρεσία ούτε αυτή...


Τα λέμε...

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μεγάλη πυρκαγιά στην Λάρυμνα...


Τρέχουν και δεν φτάνουν σήμερα οι πυροσβέστες σε όλη τη Φθιώτιδα...

Μάχη με τις φλόγες δίνουν στην περιοχή της Λάρυμνας επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, για να ελέγξουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 12:50΄ το μεσημέρι.
Στο σημείο έχουν σπεύσει περισσότερα από 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 2 τμήματα πεζοπόρων, ενώ στη μάχη έχουν ριχθεί 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Νωρίτερα εκδηλώθηκαν ακόμη δυο πυρκαγιές στη Φθιώτιδα, που τέθηκαν υπό έλεγχο. Η πρώτη ήταν στην περιοχή του Φρατζόμυλου κοντά στη Λαμία και η δεύτερη στη Μάκρη της δυτικής Φθιώτιδας.

ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT

Σ.Δ. Συνάδελφοι μεγάλη προσοχή κατά την διάρκεια του έργου !!!  

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ο Χάρτης πρόβλεψης για αύριο


"Με τα μισά εναέρια μέσα στη μάχη με τη φωτιά"


Αυτή είναι η εικόνα της Πυροσβεστικής του 2012 σε σχέση με την υπηρεσία του περσινού καλοκαιριού ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Τα 4.000 κενά των οργανικών θέσεων συμπληρώθηκαν από μια νέα κατηγορία πυροσβεστών που ονομάζονται συμβασιούχοι 5ετούς υποχρέωσης, κάποιοι εκ των οποίων φθάνουν ηλικιακά μέχρι και τα 58 έτη (την ώρα που οι μόνιμοι πυροσβέστες συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 56 χρόνια), ενώ σε ό,τι αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες από τις 5.500 που έμπαιναν κάθε χρόνο στο Σώμα, φέτος αγγίζουν μετά βίας τους 1.900.
Όσο για το κομμάτι του συντονισμού και της οργάνωσης, αυτό παραμένει σταθερό όπως τα προηγούμενα χρόνια… Σχεδόν ανύπαρκτο. Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λαυρεωτική έβγαλε στην επιφάνεια όλο το πλάνο της Πυροσβεστικής. Τη δεύτερη ημέρα της πυρκαγιάς κουβάλησαν από τα Γιάννενα ένα πυροσβεστικό όχημα ξοδεύοντας καύσιμα που δεν υπάρχουν και έριξαν στη μάχη πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ύστερα από οκτώ ώρες ταξίδι και δεν γνώριζαν την περιοχή.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό, οι πυροσβέστες είναι… πανευτυχείς καθώς τους δόθηκε αντιπυρικό κράνος ενώ για τον υπόλοιπο εξοπλισμό δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Φυσικά, η σύγχρονη τεχνολογία, που θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικό άσο στο μανίκι των πυροσβεστών, δεν υπάρχει ούτε ως… ιδέα στο Σώμα.
Με τα μισά εναέρια μέσα και χωρίς πιλότους πυροσβέστες

 Μέχρι και τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, ο στόλος των πυροσβεστικών αεροπλάνων -μαζί με τα πεπαλαιωμένα CL215- ανερχόταν σε 22. Ενα από τα πιο σύγχρονα Canadair έπεσε στα Ψαχνά Ευβοίας, δεν αντικαταστάθηκε και πέρυσι μάχη με τις φωτιές έδιναν 21 αεροπλάνα. Φέτος και μέχρι στιγμής, το έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει μόλις τα 10.
Η Πυροσβεστική διαθέτει και πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα, 2 Super Puma και 3 ΒΚ, τα οποία όμως από τον Σεπτέμβριο του 2009 είναι καθηλωμένα στο έδαφος αφού τα συντηρούσε η Ολυμπιακή Αεροπορία, που πλέον δεν υπάρχει. Το απίστευτο είναι ότι έπειτα από τρία χρόνια μια εταιρεία ανέλαβε να συντηρήσει τα ελικόπτερα. Μάλιστα, στις αρχές Ιουλίου, ενδεχομένως δύο από αυτά να ήταν έτοιμα να πετάξουν, ωστόσο προέκυψε νέο πρόβλημα. Οσο κι αν ακούγεται παράξενο, δεν υπάρχουν πυροσβέστες πιλότοι για να πετάξουν καθώς τα διπλώματά τους έχουν λήξει και δεν έχουν ανανεωθεί. Βέβαια, παραμονές εκλογών ελήφθη η απόφαση να προσληφθούν πέντε ωρομίσθιοι συμβασιούχοι ιδιώτες πιλότοι με υψηλό κόστος την ώρα που οι συνάδελφοί τους της Πυροσβεστικής έχουν μπει στον πάγο…
Τα μισθωμένα εναέρια μέσα έχουν και αυτά υποστεί μεγάλο πλήγμα… Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, πέρυσι είχαν νοικιαστεί συνολικά 12. Από την 1η Ιουνίου στην Ελλάδα έχουν φτάσει δύο νοικιασμένα ελικόπτερα ενώ από την περασμένη Δευτέρα προστέθηκαν άλλα τρία. Σύνολο πέντε. Στις φωτιές του περασμένου Σαββατοκύριακου διατέθηκαν μόλις δύο ελικόπτερα: ένα στην Αθήνα και ένα στην Ανδραβίδα.
«Γερασμένα» οχήματα και πυροσβέστες με ΙΚΑ
 Αυτή τη στιγμή συνολικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν 1.690 υδροφόρα οχήματα. Από αυτά το 20% είναι άνω των 26 ετών και μόλις το 17% κάτω των 5. Τέλος, το 62% των οχημάτων είναι άνω των 10 ετών. Αριθμοί που σοκάρουν καθώς είναι αδιανόητο με γερασμένο στόλο και υπηρεσιακά ιδιαίτερα αργό να πραγματοποιήσεις σοβαρή πυρόσβεση σε μια χώρα υψηλού κινδύνου όπως η Ελλάδα.
«Από το 2008, κανένας διαγωνισμός για ελαστικά δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα οι διοικητές σε όλη την Ελλάδα να αναγκάζονται να ζητιανεύουν για να βρουν λάστιχα από φιλανθρωπίες των συμπολιτών μας», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης. Τα πιο πολλά ελαστικά άλλαζαν μέσω χορηγιών ενώ τον περασμένο χειμώνα ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής διοργάνωσε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής όπου οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας έπαιζαν κλασική μουσική για να προσελκύσει χορηγούς.
Οπως λένε μάχιμοι πυροσβέστες, φέτος όλα τα κονδύλια της Πυροσβεστικής είναι μειωμένα κατά 15%. Ποσοστό που έρχεται να προστεθεί στο -30% του 2011 και συνολικά σε σύγκρισή με το 2010 η μείωση αγγίζει το 45%.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό, και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλά. Το υπουργείο για να καλύψει το κενό των 4.000 οργανικών θέσεων μετέτρεψε παλιούς εποχικούς πυροσβέστες σε συμβασιούχους 5 ετών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μισθό 700 ευρώ, είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, κάποιοι προσελήφθησαν ακόμη και σε ηλικία 58 ετών, ενώ δεν μπορούν να δουλέψουν όπως οι μόνιμοι αφού έχουν πλαφόν στα ωράρια, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.
«Επί δεκατέσσερις παραμονές καλοκαιριών επισημαίνουμε διαρκώς προβλήματα του μηχανισμού πυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Μετά από τόσους θανάτους πολιτών και πυροσβεστών και καταστροφές, η Πολιτεία εξακολουθεί να μη βλέπει την αλήθεια και να μη σκύβει πάνω στα προβλήματα. Φέτος κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι αδιάβαστος…», επισημαίνει ο κ. Σταμούλης.