Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τελικά υπάρχει εργασιακή αποκατάσταση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης;



Μετά από επικοινωνία που είχαν συνάδελφοι πενταετείς μαζί μου σχετικά με το θέμα το οποίο έθιξα και εγώ και άλλα συναδελφικά blog με την δημοσίευση επώνυμης επιστολής Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης για το αν δικαιούται ή όχι την αμοιβή το δικηγορικό γραφείο, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα.
Μου είπαν λοιπόν ότι βγήκε μια ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ η οποία γράφει κάπου στην μέση της:
"Επειδή και οι 5ετείς μπορεί αύριο να μην υπάρχουν καθόλου...."

Αναρωτιέται εύλογα λοιπόν ο κάθε ένας που το διαβάζει,

1ον Αφού "οι 5ετείς μπορεί αύριο να μην υπάρχουν καθόλου", ΔΙΚΑΙΟΎΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΜΟΙΒΉ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΕΞΟΎΣΙΟΥ ;

2ον Αφού η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΩΝ ΠΑΡΑΔΈΧΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ με το έγγραφό της αυτό ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΊΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΊΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΘΕΣΗ για το "ΜΠΑΧΑΛΟ" που δημιουργήθηκε με την καταβολή Ή μη της ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ;

3ον ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 3.400 ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ; (η ερώτηση απευθύνετε στους "συγγραφείς" ανακοίνωσης)

Η απάντηση στο τελευταίο είναι απλή και δίνεται με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ και αυτομάτως απαντώνται και τα δυο πρώτα ερωτήματα !!!!

Και κάτι τελευταίο μια και μπήκα στον "κόπο" να διαβάσω την ανακοίνωση αυτή... αυτό με το ότι δεν θα ζητηθεί συνδρομή φέτος από τους συμβασιούχους πυροσβέστες ΥΠΟΘΕΤΩ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ !!!
Και ποιος τους είπε ότι είτε την ζητούσαν είτε όχι

Α. ότι θα την δίναμε και
Β. ότι μπορούν να την πάρουν και από τους υπόλοιπους !!!

έλεγε στην τοποθέτησή του στην επιτροπή της βουλής στις 15 Φεβρουαρίου 2011 για το σχέδιο νόμου (Ν.3938/2011) ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ.
Για του λόγου του αληθές δείτε και ακούστε το βίντεο αυτό από 4' και 45" και μετά. http://youtu.be/LMRQGVPFl_w
Σ.Δ.2. Ουδέν άλλο σχόλιον... τα συμπεράσματα δικά σας...